Kwas kaprylowy, należący do kwasów tłuszczowych, to pożyteczna alternatywa dla wszystkich, którzy chcą uniknąć stosowania antybiotyków. Jego silne, a zarazem całkowicie naturalne właściwości pomagają w walce z drożdzakami. Kwas kaprylowy doskonale wpływa na układ pokarmowy oraz reguluje środowisko jelit. Ponadto kwas kaprylowy wspomaga i zapobiega powstawaniu candida albicans, a także obniża łaknienie słodyczy i kontroluje apetyt.
Pobudza regenerację nabłonka jelita grubego i poprawia funkcje absorpcyjne jelit. Przyspiesza gojenie owrzodzeń jelita cienkiego i grubego. Zapobiega zmianom zapalnym w ścianie jelit. Ma również zastosowanie w leczeniu zespołu jelita drażliwego, wrzodziejącego zapalenia jelita grubego, kandydozy jelit, kryptokokkozy i kolibakteriozy.
Zalecane spożycie:
Jedna kapsułka dwa razy dziennie przed jedzeniem.
Składniki:
kwas kaprylowy, otoczka kapsułki: żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, woda oczyszczona.
Przeciwwskazania:
Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.
Wartość odżywcza produktu | 1 kapsułka | % realizacji dziennego |
Wartość energetyczna | 10 kcal / 42 kJ | * |
Tłuszcze | 1 g | * |
Kwas kaprylowy | 600 mg | * |