Teraz Naturalny słodzik Erythritol Foods, poliol (alkohol cukrowy), jest dobrze smakującym środkiem słodzącym, który jest odpowiedni dla wielu produktów o obniżonej kaloryczności i bez cukru. Teraz słodzik naturalny Erythritol może być stosowany jako substytut cukru w większości receptur bez cukru. Erytrytol jest częścią diety człowieka od tysięcy lat ze względu na obecność w pokarmach takich jak gruszki, melony, winogrona i grzyby. - Zero kalorii słodzik - Idealny zamiennik cukru - Bez oligosacharydów i innych dodanych składników - Niski wpływ na glikemię - Projekt bez GMO zweryfikowany - Halal i koszerna - Przyjazny Keto - Wegańskie i wegetariańskie - Niska zawartość sodu i cukru - Bez soi, orzechów, glutenu i jajek Wielu z was zdaje sobie sprawę z wielu niebezpieczeństw wynikających z nadmiernego spożycia konwencjonalnych cukrów i sztucznych słodzików. My też. I właśnie dlatego TERAZ jest tak podekscytowany wprowadzeniem nowego erytrytolu. Od wczesnych lat dziewięćdziesiątych popularność tego niskokalorycznego, białego, krystalicznego alkoholu cukrowego stale rośnie i obecnie staje się normą zarówno wśród konsumentów, jak i przedsiębiorców. Niskokaloryczne Jedną z najbardziej unikalnych cech Erytrytolu jest jego niezwykle niska zawartość kaloryczna. Podczas gdy poliole są ogólnie znane z tego, że są niskokaloryczne, Erytrytol stanowi przykład tej cechy i zawiera tylko 0.2 kalorii na gram. Bezpieczny dla zębów Erytrytol jest niepróchnicogenny i nie metabolizuje bakterii jamy ustnej, które rozkładają cukry i skrobie potrzebne do produkcji kwasów, które prowadzą do ubytków i próchnicy. W rzeczywistości, FDA ostatnio wydała oświadczenie zdrowotne, stwierdzające, że poliole, w tym erytrytol "nie sprzyjają próchnicy zębów". Nie podniesie poziom cukru we krwi Wiele badań sugeruje, że Erytrytol nie zwiększa poziomu cukru we krwi ani insuliny i dlatego może być bezpieczną alternatywą dla pokarmów na bazie sacharozy, zaprojektowanych specjalnie dla diabetyków. Łatwo strawiony Opierając się na niewielkich rozmiarach i unikalnej strukturze cząsteczkowej Erytrytolu, jest łatwo wchłaniany przez jelito cienkie. W rezultacie gaz i wypłukiwanie są znacznie mniej prawdopodobne w porównaniu do sacharozy. Zero węglowodanów Jako jeden z zaledwie dwóch polioli o wskaźniku glikemicznym wynoszącym zero, Erytrytol ma zerowe "węglowodany uderzeniowe".
Zawartość w porcji | % Dziennej wartości* | |||
---|---|---|---|---|
Kalorie | 0 | Kalorie z tłuszczu | 0 | Tłuszcze nasycone | 0 g | 0% | Tłuszcze trans | 0 g | Cholesterol | 0 mg | 0% | Sód | 0 mg | 0% | Całkowita zawartość węglowodanów | 4 g | 1% | Błonnik pokarmowy | 0 g | 0% | Cukry | 0 g | Erytrytol | 4 g | Białko | 0 g | Witamina A | 0% | Witamina C | 0% | Wapń | 0% | Żelazo | 0% | * Procent dziennej wartości odpowiada diecie 2 000 kalorii. |