Quest Protein Bar to idealny białkowy batonik dedykowany każdemu kto chce dostarczyć organizmowi tylko najwyższej jakości białko bez węglowodanów i wypełniaczy. Quest Bar jest tak samo smaczny i łatwy w spożyciu jak inne batoniki z tą różnicą że Quest Bar zamiast cukru zawiera błonnik który pomaga nam trawić i na długo zapewnia uczucie sytości.
Jedyny naprawdę niskowęglowodanowy baton - tylko 6g węglowodanów netto - i to z orzechów, nie z cukru!
Quest to więcej niż baton - to filozofia sportowego odżywiania, motywacja do treningów i aktywny tryb życia. Wszystko jedno, czy chcesz schudnąć, podkreślić muskulaturę czy doszlifować formę - pyszne, o czystym składzie, nieskowęglowodanowe batony Quest są dla ciebie idealną przekąską.
Wybierając batony Quest wybierasz:
Quest to jedyne batony, które mają tak niską zawartość węglowodanów. Metoda ich wytwarzania jest na tyle unikalna, że jest w trakcie procesu objęcia ochroną patentową USA!
W batonach Quest znajdziesz takie składniki jak:
Izolat białka serwatkowego - uważany za najlepiej dostępne i najszybciej przyswajalne (kilka minut!) źródło białka o niesamowitym profilu aminokwasowym, który zapewnia organizmowi wartościowe białko, które zwiększa masę mięścniową, wspomaga utratę tłuszczu i zwiększa odpornośćorganizmu. To jedno z najdroższych białek, wielokrotnie drożze od białek sojowych.
Izolat białek mleka - najwyższej jakości białko mleczne wolno trawione, bez laktozy i bez cholesterolu. W przeciwieństwie do żelatyny stosowanej w innych batonach jako wypełniacz białkowy, izolat białek mleka ma kompletny profil aminokwasowy i jest w pełni przyswajalnym białkiem. Co istotne dla osób dbających o szczupłą sylwetkę, izolat białek mleka zawiera m.in. CLA (kwas linolenowy) odpowiedzialny za ograniczanie ilości tłuszczu magazynowanego w organiźmie.
Błonnik IMO, czyli izomalto-oligo-sacharydy - błonnik pochodzenia roślinnego zbliżony do uzyskiwanej z cykorii inuliny. Błonniki te są niemal identyczne w smaku, mają tylko jedną istotną różnicę - IMO nie podrażnia przewodu pokarmowego, co ma istotne znaczenie dla osób o wrażliwym żołądku.
A oprócz tego migdały, masło orzechowe, orzechy cashew, wyłącznie naturalne aromaty, esktrakt lo han guo, stewię, erythritol i sukralozę.