PURE WHEY ISOLATE 95
jest najwyższej jakości, wolnym od laktozy, czystym izolatem białek serwatkowych (WPI), wzbogaconym kompleksem witamin i składników mineralnych, zapewniających prawidłowy przebieg procesów metabolicznych przy zwiększonym wysiłku fizycznym i zwiększonym spożyciu białek. Izolaty białek serwatkowych charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną spośród wszystkich białek pokarmowych. Pozyskiwane białka w procesie mikrofiltracji CFM , nie denaturowane, zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych - beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoproteiny, proteazy i peptonów. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródło białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają najwyższej, możliwej przyswajalności, warunkowanej idealną rozpuszczalnością i korzystnym ciśnieniem osmotycznym nie denaturowanych białek oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych(BCAA) iglutaminy.
Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych.
DAWKOWANIE:
1–3 porcji dziennie (rano po przebudzeniu, między posiłkami, po treningu oraz przed snem). 1 porcję (30 g – 90 jednostek miarki Olimp lub 5,5 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w 100 ml wody.
Jak stosować:
Zalecana ilość to 1-3 porcji* dziennie – rano, po treningu i przed snem (między posiłkami). Jedną porcję Pure Whey Isolate należy rozpuścić w 100 ml wody.
* 1 porcja – 30 g (5,5 płaskich łyżek stołowych)
Skład:
97,5% izolat białek serwatkowych, aromaty 1,5 % kakao (smaki: czekolada, czekolada-mięta, toffi), aromaty, kawa naturalna instant, kawa zbożowa instant (smaki: kawa, cappuccino), kwas jabłkowy – regulator kwasowości, guma ksantanowa – zagęstnik, chlorek potasu, acesulfam K i sukraloza – substancje słodzące, witaminy: (kwas L-askorbinowy (witamina C), octan dl-α-tokoferylu (witamina E), nikotynamid (niacyna), D-biotyna, octan retinylu (witamina A), D-pantotenian wapnia (kwas pantotenowy), chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6), cholekalcyferol (witamina D), kwas pteroilomonoglutaminowy (folian), monoazotan tiaminy (witamina B1), ryboflawina (witamina B2), cyjanokobalamina (witamina B12), barwniki: E 129 (smaki: truskawka, truskawka-banan, czarna porzeczka, wiśnia, malina), E 110 (smaki: pomarańcza, wieloowocowy, jogurt-wanilia), E 150c (smaki: toffi, kawa, czekolada, czekolada-mięta, orzech laskowy, i cappuccino), E 104 (smaki: banan, jogurt-cytryna i cytryna).
Wartość odżywcza | na 100g | 1 porcja (30g) |
Wartość energetyczna | 1484 kJ/ 355 kcal | 443kJ / 106 kcal |
Białko | 87 g | 26,1 g |
Węglowodany | 0,98 g | 0,29 g |
w tym cukry | 0,98 g | 0,29 g |
Tłuszcz | 0,3 g | 0,1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g | 0,1 g |
Błonnik pokarmowy | 0 g | 0 g |
Sód | 0,27 g | 0,081 g |
Aminokwasy | na 100 g | 1 porcja (30g) |
łącznie: | 87000 mg | 26100 mg |
w tym: |
L-kwas glutaminowy | 14985 mg | 4496 mg |
*/**L-leucyna | 9278 mg | 2783 mg |
L-kwas asparaginowy | 9018 mg | 2705 mg |
*L-lizyna | 9885 mg | 2966 mg |
L-prolina | 4682 mg | 1405 mg |
*/**L-walina | 4769 mg | 1431 mg |
*/**L-izoleucyna | 5288 mg | 1587 mg |
*L-treonina | 5463 mg | 1639 mg |
L-alanina | 4422 mg | 1327 mg |
L-seryna | 3729 mg | 1119 mg |
*/***L-fenyloalanina | 2601 mg | 780 mg |
***L-tyrozyna | 2515 mg | 754 mg |
L-arginina | 1994 mg | 598 mg |
L-glicyna | 1474 mg | 442 mg |
*L-metionina | 1908 mg | 572 mg |
L-histydyna | 1474 mg | 442 mg |
L-cysteina | 2168 mg | 650 mg |
*/***L-tryptofan | 1041 mg | 312 mg |
* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne