Wymiary [cm]

A. Szerokość w klatce piersiowej
B. Długość całkowita

Wymiary [cm]

A. Szerokość w klatce piersiowej
B. Długość całkowita

Pole jest wymagane
Nieprawidłowy adres e-mail
Pole jest wymagane
Pole jest wymagane
Pole jest wymagane
Nieprawidłowy adres e-mail
Pole jest wymagane
Nieprawidłowy adres e-mail
Pole jest wymagane
Pole jest wymagane
Nieprawidłowy adres e-mail
Pole jest wymagane
Pole jest wymagane
Nieprawidłowy adres e-mail
Pole jest wymagane
TO NIE JEST KOLEJNY PRODUKT AMINOKWASOWY!
Aby to zrozumieć musisz uświadomić sobie, iż każda aktywność fizyczna może mieć wpływ na funkcjonowanie naszego układu odpornościowego. Udowodniono, iż poziom komórek odpornościowych we krwi obwodowej po wysiłku ulega znacznemu spadkowi i wraca do normy dopiero około 24 godziny od zakończenia treningu. Obniżona zostaje również produkcja przeciwciał (głównie klasa IgA) która jest podstawową funkcją ochronną układu odpornościowego śluzówki (nie tylko jelit, ale i jamy ustnej), stanowiąc pierwszą linię obrony przed patogenami. Obniżenie poziomu sekrecji tych immunoglobulin powoduje zwiększenie zdolności drobnoustrojów chorobotwórczych do adhezji (przywierania) do nabłonka jelitowego, wzrostem jego przepuszczalności, a w konsekwencji również zwiększeniem ryzyka przenikania patogenów poprzez ścianę jelita. W ten sposób bariera jelitowa traci jedną ze swych podstawowych funkcji (niekontrolowane zwiększenie przepuszczalności i brak wybiórczości), niejako otwierając organizm na ekspansję patogenów i ich toksyn, co w skrajnych przypadkach skutkować może wystąpieniem zespołu niewydolności wielonarządowej. W tak zaburzonej homeostazie organizmu nie może być mowy o skutecznej regeneracji po treningowej.
W grupie maratończyków analizowano po wysiłku poziom jednej z toksyn bakteryjnych i okazał się on w 80% przypadków przekraczać górny dopuszczalny limit. Dla 2% osób, w co trudno uwierzyć, był on powyżej poziomu uznawanego za śmiertelny(1). Analogię wyników odnajdujemy w badaniach realizowanych na grupie ultra triatlonistów, u których poziom tej samej endotoksyny wzrósł ponad 4-krotnie po zakończonym wyścigu. Jednocześnie odnotowano u nich 60% spadek w koncentracji przeciwciał anty-toksyna(2). Jako bezpośrednie odczucia fizjologiczne sportowców wymieniane są: parcie na mocz, wzdęcia, odbijanie i problemy żołądkowe, czyli symptomy niespecyficzne, praktycznie nigdy nie kojarzone przez atletów, ze wzrostem zatrucia organizmu toksynami bakteryjnymi, częściej natomiast z przemęczeniem organizmu lub wpływem około treningowego żywienia.
ODPOWIEDŹ IMMUNOLOGICZNA MOŻE BYĆ MODULOWANA PRZEZ CZYNNIKI ŻYWIENIOWE.
Doświadczenia na zwierzętach(3,4), którym podawano białka osocza wykazały około 40% obniżenie poziomu mocznika krążącego w osoczu krwi (wzrost efektywności wykorzystania białka i/lub redukcja katabolizmu aminokwasów) znacząco zwiększone było również dzienne przyjmowanie ilości pożywienia i poprawioną o 19% wydajność adaptacji składników pożywienia. Wzrost dostępności aminokwasów połączony był ze zwiększonymi aż o 23% średnimi dziennymi przyrostami masy ciała. Skuteczność progresu w suchej masie ciała wzrosła o 16%.
Inne badania pokazują natomiast, iż przyjmowanie sproszkowanej plazmy(5) skutkowało pozytywnymi zmiany struktury nabłonka jelitowego (zwiększenie wysokości kosmków, zmniejszenie ich biernej przepuszczalności) i wynikającą z tego poprawę jego funkcjonowania (zwiększone wchłanianie składników pokarmowych).
GOLD BEEF-PRO™ PLASMA może stanowi realną nadzieję dla intensywnie trenujących osób, czy tych poddawanych chronicznemu stresowi.
Biorąc pod uwagę całość przytoczonych badań, oczywistym wydaje się, iż suplementacja GOLD BEEF-PRO™ PLASMA:
UNIKATOWY PROFIL AMINOKWASOWY TO TYLKO „WISIENKA NA TORCIE”.
Ponadto GOLD BEEF-PRO™ PLASMA spełnia najwyższe standardy przewidziane dla produktów wysokobiałkowych podawanych w formie tabletek:
Dodatkowo GOLD BEEF-PRO™ PLASMA zawiera szczególnie wysokie stężenia tak istotnych dla wysiłku sportowego aminokwasów, jak:
Pomimo, iż L-arginina jest aminokwasem względnie egzogennym, to jej wewnętrzna biosynteza nie jest w stanie zrównoważyć niewystarczającej jej podaży wraz z pożywieniem w stanach zwiększonego zapotrzebowania(6,7), takich jak wzmożony wysiłek fizyczny czy wyniszczenie organizmu spowodowane chorobą bądź wypadkiem.
Z całą pewnością udowodniono dotychczas, że L-arginina: zwiększa syntezę czynników wzrostowych (poliamin) uczestniczących we wzroście tkanek oraz, jak udowadniają badania kliniczne, promuje w organizmie syntezę białek. Wraz z glicyną i L-metioniną bierze również udział w syntezie kreatyny. W literaturze naukowej znajdujemy tak samo doniesienia o wpływie Arg na zwiększenie wydzielanie hormonu wzrostu (badania kliniczne na zdrowych mężczyznach(8).
Badania na ludziach(9) udowadniają, iż zwiększone spożycie glicyny przyczynia się redukcji zmęczenia i subiektywnej poprawy jakości snu.
Dwa badania(10,11) przeprowadzone na ludziach udowadniają, iż suplementacja L-tyrozyny jest powiązana ze znaczną poprawą nastroju i funkcji kognitywnych, szczególnie w okresie działania czynników stresowych. Ekstrapolując te wyniki na osoby aktywne fizycznie można wnioskować poprawę skupienia w trakcie wzmożonego wysiłku, co bezsprzecznie będzie się przekładało na efektywność treningu.
Bierze udział w redukcji dysfunkcji układu immunologicznego wynikających z chronicznego zmęczenia(12), co może mieć istotne znaczenie dla osób poddawanych stałemu obciążeniu fizycznemu o dużej intensywności, które w konsekwencji może prowadzić do przetrenowania i wszystkich konsekwencji wynikających z tego faktu.
Badania przeprowadzone na sportowcach w 2010 roku (13) udowadniają, iż suplementacja L-tryptofanem może zwiększać wytrzymałość fizyczną w trakcie wysiłków aerobowych z ponad maksymalnymi „atakami” beztlenowymi.
Wraz z beta-alaniną tworzy w organizmie karnozynę, która jest powszechnie znaną substancja aktywną przyczyniającą się do zwiększania wytrzymałości mięśniowej. Ma tym samym ogromny wpływ na jakość i efektywność treningu, zwłaszcza w jego intensywnych zakresach.
W organizmie może być przekształcana do tyrozyny. Tym samym staje się prekursorem do syntezy neuroprzekaźników takich jak dopamina. Podawanie tyrozyny zwiększa poziom katecholamin obecnych w krążeniu i centralnym układzie nerwowym, przyczyniając się tym samym do poprawy efektywności wysiłku fizycznego.
Zalecana dzienna porcja: preparat stosuje się w zależności od wagi ciała.
do 75 kg – 4 tab. (2 x 2 tabl.).
75 kg – 95 kg – 6 tab. (2 x 3 tabl.)
powyżej 95 kg - 8 tab. (2 x 4 tabl.)
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci
Składniki: 93% białko plazmy krwi wołowej, substancje wypełniające – węglan wapnia, celuloza mikrokrystaliczna; substancje przeciwzbrylające - dwutlenek krzemu, sole magnezowe kwasów tłuszczowych.
Informacja o wartości odżywczej | 4 tabletki | 6 tabletki | 8 tabletki | Na 100 g |
Wartość energetyczna | 142 kJ/ | 213 kJ/ | 283 kJ/ | 1540 kJ/ |
Tłuszcz | < 0,5 g | < 0,5 g | 0,6 g | 3,1 g |
Węglowodany w tym cukry | < 0,5 g | < 0,5 g | < 0,5 g | 1 g |
Błonnik | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Białko | 7,0 g | 10,5 g | 14,0 g | 76 g |
Sól | 0,82 g | 1,2 g | 1,6 g | 8,9 g |
Aminogram wzorcowy# | 4 tabletki | 6 tabletki | 8 tabletki |
Aminokwasy łącznie: | 6 308 mg | 9 463 mg | 12 617 mg |
Aminokwasy egzogenne łącznie | 2 579 mg | 3 868 mg | 5 158 mg |
L-lysine | 546 mg | 819 mg | 1 092 mg |
L-threonine | 428 mg | 643 mg | 857 mg |
L-phenylalanine | 294 mg | 441 mg | 588 mg |
L-methionine | 50 mg | 76 mg | 101 mg |
L-tryptophan | 101 mg | 151 mg | 202 mg |
L-histidine | 160 mg | 239 mg | 319 mg |
L-leucine (BCAA) | 538 mg | 806 mg | 1 075 mg |
L-valine (BCAA) | 328 mg | 491 mg | 655 mg |
L-isoleucine (BCAA) | 134 mg | 202 mg | 269 mg |
L- aspartic acid | 689 mg | 1 033 mg | 1 378 mg |
L-serine | 487 mg | 731 mg | 974 mg |
L-glutamic acid | 840 mg | 1 260 mg | 1 680 mg |
Glycine | 235 mg | 353 mg | 470 mg |
L-arginine | 344 mg | 517 mg | 689 mg |
L-alanine | 319 mg | 479 mg | 638 mg |
L-proline | 336 mg | 504 mg | 672 mg |
L-tyrosine | 319 mg | 479 mg | 638 mg |
L-cysteine | 160 mg | 239 mg | 319 mg |
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
Pole jest wymagane
Pole jest wymagane
Pole jest wymagane
Tabela rozmiarów odzieży męskiej
Wymiary [cm]
Jak dokonać pomiaru?
A. Szerokość w klatce piersiowej
B. Długość całkowita
Tabela rozmiarów odzieży damskiej
Wymiary [cm]
Jak dokonać pomiaru?
A. Szerokość w klatce piersiowej
B. Długość całkowita