Masło orzechowe NutVit Almond Butter Crunchy to produkt stanowiący źródło białka i błonnika pokarmowego. Jest to idealna propozycja dla wszystkich szukających kalorycznego produktu, z jednoczesną istotną zawartością białka i błonnika pokarmowego oraz witamin i minerałów.
Bez dodatku soli
Bez dodatku cukru
Bez oleju palmowego
100% ALMOND BUTTER - jest to produkt przygotowany z myślą o tych, którzy unikają lub ograniczają spożycie cukru i soli w swojej diecie. Także doskonała alternatywa dla osób uczulonych na orzeszki ziemne. Produkt zawierający duże ilości jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, wapnia, potasu, żelaza i manganu. Źródło fosforu, miedzi, witaminy E i błonnika.
Skład produktu
Porcja | 25g | |
Ilość porcji w opakowaniu | 20 | |
Opakowanie | 500 g | |
Wartość odżywcza produktu | 100 g | 1porcja(25g) %RI/RWS*(25g) |
Wartość energetyczna | 2551 kJ/ 616 kcal | 638 kJ/ 154 kcal (8%) |
Tłuszcz | 52 g | 13 g (19%) |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4 g | 1 g (5%) |
W tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 38 g | 9,5 g |
W tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 10 g | 2,5 g |
Węglowodany | 13 g | 3,25 g (1%) |
W tym cukry | 5 g | 1,25 g (1%) |
Białko | 20 g | 5 g (10%) |
Sól | 12,5 mg | 3,125 mg <1% |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przecietnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal) | | |
Dawkowanie
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Zamieszać przed użyciem gdyż może występować naturalne oddzielenie tłuszczu.
Po otwarciu spożyć w przeciągu 3 miesięcy.