Cooking Spray – to bezkaloryczny preparat pozwalający na smażenie Twoich ulubionych potraw bez konieczności dodawania tuczącego oleju czy masła. Dzięki formie sprayu jest niezwykle łatwy i wygodny w użyciu – wystarczy jedno, krótkie psiknięcie na powierzchnię, na której będziesz smażyć. Cooking Spray - następca znanego oleju do smażenia - Pam.
Porównanie z innymi tłuszczami kulinarnymi:
Tłuszcz (g) Kalorie
- B&J Cooking Spray <1 7
- Masło/Margaryna 11,5 104
- Olej 13,6 122
Zastosowanie:
do smażenia mięs, ryb, jajek, grillowania.
Zawartość w porcji:
- Tłuszcz 0g,
- Tłuszcze nasycone 0g,
- Cholesterol 0mg,
- Sód 0mg,
- Węglowodany 0g,
- Proteiny 0g.
Skład:
- olej rzepakowy,
- etanol,
- lecytyna sojowa,
- gaz nośny.
Sposób użycia:
Rozpylać przez około 1 sekundę na zimną powierzchnię do smażenia z odległości około 15 centymetrów. Można również spryskać surowy produkt i obtoczyć go w ulubionych przyprawach. Przed użyciem wstrząsnąć. Strumień musi być rozpylany w tej samej linii, w której znajduje się czerwony punkt u góry puszki. Używać tylko wg wskazówek. Nie używać blisko otwartego ognia, nie pryskać bezpośrednio do piekarnika, trzymać w miejscu niedostępnym dla dzieci.