AKSYLLAB Prawilne białko to odżywka wysokobiałkowa oparta na koncentracie białka serwatkowego (WPC). Jest ono doskonałym źródłem aminokwasów egzogennych, w tym leucyny, która odpowiada za aktywacje szlaku syntezy białek mięśniowych. Prawilne białko cechuje się doskonałą rozpuszczalnością i wyśmienitymi smakami. Białko jest makroskładnikiem, który przyczynia się do zwiększenia masy mięśniowej w połączeniu z treningiem oporowym; oszczędza masę mięśniową podczas redukcji tkanki tłuszczowej oraz podczas naturalnych procesów starzenia. Z kolei spośród źródeł białka w diecie, białko serwatkowe wydaje się mieć najwięcej korzyści: jest lekkostrawne, posiada pełną pulę aminokwasów białkowych. wysoką zawartość tych niezbędnych (egzogennych) oraz l-leucyny - aminokwasu sprzyjającego hipertrofii mięśniowej. Dieta oczywiście powinna bazować na pełnowartościowych, zbilansowanych posiłkach. Jednakże źródła białka, takie jak mięso, jaja czy ryby nie należą do najtańszych, nie zawsze lekkich i wymagają obróbki przed spożyciem, a to z kolei wymaga już czasu i pewnych umiejętności. Twaróg z kolei trawi się dosyć długo. Poza tym, po przebudzeniu czy po treningu, organizm zdecydowanie bardziej preferuje "szybkie" źródła aminokwasów, a białko serwatkowe własnie do takich należy. Mnogość smaków również nada diecie nieco różnorodności. AKSYLLAB Prawilne białko to produkt dla: - każdej osoby, o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko - osób trenujących sporty sylwetkowe, gdzie masa mięśniowa odgrywa ważną rolę - osób aktywnych, które chcą się szybciej regenerowa Smak biała czekolada: koncentrat białka serwatkowego (z mleka) 95%, aromaty, substancja zagęszczająca - guma ksantanowa, substancje słodzące: sukraloza i acesulfam K. Smak karmel - czkeolada: koncentrat białka serwatkowego (z mleka) 95%, kakao 2%, masło kakaowe w proszku 2%, aromaty, karmel amoniakalny, substancja zagęszczająca - guma ksantanowa, substancje słodzące: sukraloza i acesulfam K, sól. Smak czekolada - kokos: koncentrat białka serwatkowego (z mleka) 95%, mleczko kokosowe w proszku 2%, kakao 1%, masło kakaowe w proszku 1%, wiórki kokosowe, aromaty, substancja zagęszczająca - guma ksantanowa, substancje słodzące: sukraloza i acesulfam K. Smak ciastko czekoladowe: koncentrat białka serwatkowego (z mleka) 95%, kakao 2%, masło kakaowe w proszku 2%, aromaty, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, substancje słodzące: sukraloza i acesulfam K, sól.